Cégvilág

Hamis Marlboro - Védjegybitorlás miatt perel a Philip Morris

Pert indított az Egyesült Államok legnagyobb dohányipari cége a Philip Morris egy New York-i kereskedő ellen, aki hamis Philip Morris termékeket értékesített, és megsértette a cég tulajdonát képező Marlboro védjegyet.

A dohánygyárhoz a közelmúltban több fogyasztói panasz is érkezett, amelyek a vásárolt cigaretták minőségét és ízét kifogásolták. A panaszosok a termékeket a Tammy''s Smoke Shop-ban vásárolták. A Philip Morris azt követően nyújtotta be a keresetet a New York-i körzeti bíróságra az üzlet ellen, hogy a rendőrség néhány nappal korábban 184 karton hamis Marlboro cigarettát foglalt le az üzletben idézi a Business Wire hírét a HENT.

A cég a keresetben azt kéri a bíróságtól, hogy tiltsa el a Tammy''s Smoke Shop tulajdonosát a hamis Marlboro cigaretták beszerzésétől, forgalmazásától és értékesítésétől, továbbá a perköltségek megtérítése mellett az illegális kereskedelemből származó hasznot is fizesse meg a jogtulajdonosnak.

"A hamis cigaretták értékesítése aláássa a Philip Morris márkanév által képviselt hitelességet és minőséget, ráadásul károsítja mindazokat, akik az eredeti termék gyártásában, forgalmazásában és értékesítésében közreműködnek" - kommentálta a hírt Joe Murillo, a Philip Morris anyavállalatának, az Altria Client Services-nek az alelnöke.

Az amerikai kormány az elmúlt években több alkalommal is megemelte a dohánytermékekre kivetett adók összegét. Ezek az intézkedések hozzájárultak a hamis és csempész cigaretták forgalmának megnövekedéséhez. A Philip Morris 2002 óta csak New York-ban közel kétszáz esetben kezdeményezett jogi eljárást hamis cigaretták ügyében. Ezekben többségében kiskereskedők, de több mint 20 esetben importőrök voltak érintettek.

Philip Morris rendőrség per cigaretta Marlboro védjegy hamis
Kapcsolódó cikkek