Cégvilág

Patikafúziót hagyott jóvá a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal engedélyezte, hogy a Pharmanova Zrt. megszerezze az AW Holding Kft. 19 már működő vagy megnyitás előtt álló gyógyszertárát.

A Pharmanova 2009 januárjában szerződést kötött az AW Holdinggal, hogy annak – köztük az Europatikában és a Gyógyszertérben lévő - üzletrészeit megvásárolja.

Az Europatika Győrben lévő gyógyszertárának 5 kilométer sugarú körzetében a fúzió következtében a Pharmanova Zrt. részesedése az általa irányított gyógyszertárak száma alapján 25 százalék fölé emelkedett volna. Emiatt - a versenytörvény mellett ez ügyben ugyancsak alkalmazandó úgynevezett gyógyszer-gazdaságossági törvény alapján - az összefonódást meg kellett volna tiltani.

A Pharmanova azonban vállalta, hogy a fenti körzetben az irányításával működő Nádorvárosi Gyógyszertárat legkésőbb 2009. június 30. napjáig bezárja, ezt követően ott gyógyszertárat nem működtet. Így a körzetben 25 százalék alatt maradna a Pharmanova Zrt-hez tartozó gyógyszertárak aránya. Erre figyelemmel a – miután más versenyproblémát nem azonosított – az összefonódást engedélyezte.

fúzió AW Holding GVH engedélyez patika Pharmanova
Kapcsolódó cikkek