Cégvilág

"Voltunk mi már Horváth Ágnes egészségügyi gestapója is"

Az orvos, aki 15 évig vigyázzban állt a főorvosi viziteken, és egész munkájával a főorvos hálapénzét növelte, negyvenévesen oda jut, hogy most már ő lesz a főorvos, így nyilván nem szívesen mond le arról, hogy ő takarítsa be a termést" – nyilatkozta a Népszabadságnak Kovácsy Zsombor, az Egészségbiztosítási Felügyelet lemondott vezetője.

Egy pénteki napon döntöttem, és hétfő reggel tájékoztattam a minisztert.Nem volt olyan esemény, amelyhez köthetném a lemondásomat – mondta a Népszabadságnak Kovácsy Zsombor lemondásával kapcsolatban.

Az Egészségbiztosítási Felügyelet volt vezetője szerint kudarcnak tekinthető, ha azt látják, hogy egy visszajelzésük, amit hasznosítani kellene, inkább ellenségességet vagy felháborodást szül. Mint mondta, ha felszínre hoznak egy ellátási problémát, azzal nagyon nagy segítséget adnak egy intézménynek, ráadásul olcsó segítséget, még akkor is, ha egymilliós bírságot szabnak ki. Ez sokkal olcsóbb ugyanis, mint ha szakértői gárdát szerződtetne valaki a folyamatok áttekintésére.

Kovácsy Zsombor hozzátette: a honlapjukon közzétett határozataikkal nagyon sok egészségügyi működési kockázatot megelőzhetővé tesznek. Siker, amikor a szereplők nyitottak rá, hogy tükröt tartsanak eléjük. Kudarc, amikor azt látja az ember, hogy azt

A volt vezető szerint a gondot az okozza, hogy egészségügyi vezetők "narcisztikus alapállásból nincsenek ahhoz hozzászokva, hogy egy 28 éves jogász hölgy odamenjen, leüljön a több szakvizsgás főigazgató úrral szemben, és azt mondja, erről szól az ellenőrzés, ilyen keretek között zajlik, és akkor kérjük ezt és ezt a papírt Hogyhogy mi nem szólunk oda előre? Hogyan gondoljuk azt, hogy nem orvost küldünk minden esetben? Egy senkiházi ügyintéző egyszerűen odamegy, és kér tőlük valamit? Nos, nem tagadom, ezek komoly frusztrációt okoztak" – mondta Kovácsy Zsombor.

Hozzátette: voltak már "Horváth Ágnes egészségügyi gestapója is". A lemondott vezető szerint ez a rendkívül ízléstelen megfogalmazás többnyire olyan emberektől jött, akiknek nem ártana saját módszereiken elgondolkozniuk, mielőtt másokat ilyen kifejezésekkel illetnének.

lemond egészségügy Kovácsy Horváth Ágnes Egészségbiztosítási Felügyelet
Kapcsolódó cikkek