Cégvilág

77 éves, ezért nem kapott áruhitelt - Bírság a Cetelemnek

Két és fél millió forintra büntette az Egyenlő Bánásmód Hatóság a Magyar Cetelem Bank Zrt.-t, mert egy 77 éves férfinak nem adtak áruvásárlási kölcsönt. Túl öregnek találták hozzá.

Két és fél millió forintra büntette az Egyenlő Bánásmód Hatóság a Magyar Cetelem Bank Zrt.-t, mert egy 77 éves férfitól megtagadták, hogy áruvásárlási kölcsönt vehessen fel - áll a hatóság nemrég nyilvánosságra hozott határozatában. A hatóság szerint a férfitól kifejezetten a kora miatt tagadták meg a hitelt – írja a Népszabadság.

A panaszos tavaly márciusban mosógépet szeretett volna venni az egyik műszaki áruházlánc budapesti boltjában. A mosógép 64990 forintba került, és a hitelintézet kihelyezett tájékoztatója szerint áruvásárlási kölcsönnel 10 havi kamatmentes részletre lehetett megvásárolni.

A férfi szeretett volna élni az ajánlattal, mert úgy gondolta, hogy anyagi helyzete megfelelő biztosíték arra, hogy fizetni tudja a részleteket. Ahogy a hatóságnak is igazolta, a nyugdíja havi 146 ezer forint, a feleségéé 71 ezer forint, és semmilyen más hitelük nincs. Úgy ítélte meg, hogy az ajánlatnál rövidebb, nyolc hónapos futamidő alatt is meg tudnák venni a mosógépet. Csakhogy alig fél órával azután, hogy átadta a szükséges papírokat, a Cetelem Bank képviselője közölte, hogy nem kaphatja meg a kölcsönt. A panaszos szerint az elutasítást nem indokolták meg. Mivel úgy érezte, hogy életkora miatt esett el a hiteltől, a hatóságokhoz fordult.

Cetelem Egyenlő Bánásmód Hatóság bírság büntetés áruhitel
Kapcsolódó cikkek