Cégvilág

Közel egymilliárdot kasszírozhat a Loki az EL-csoportkörrel

Hatalmas lépést tett a továbbjutás felé a Debrecen: a magyar bajnok 1-0-ra nyert az észt Levadia Tallinn otthonában a Bajnokok Ligája selejtező harmadik körének első meccsén.

Ha a hajdúságiak jövő szerdán, a debreceni visszavágón továbbjutnak, akkor bekerülnek a BL-selejtező rájátszásába, és már biztos, hogy az Európa-liga csoportkörében szerepelhetnek, ami hatalmas bevételt jelent a klubnak. A DVSC bajnokként 200 ezer eurót biztosan kap az UEFA-tól, a Kalmar elleni szereplés 130 ezret ért, ahogy a Levadia elleni meccsek is ennyit hozna a konyhára - számol be az InfoRádió.

Ha azt észteken túljut a Loki, 2,1 millió eurót kap a BL-rájátszásban szereplésért, és ha innen esetleg nem jut tovább, további 1 millió eurót fizet az UEFA az EL-csoportkörért is, vagyis összesen több mint 3,5 millió eurót, közel egymilliárd forintot kasszirozhat a hajdúsági klub. Ez az összeg magasabb, mint amit a Ferencváros bezsebelt az 1995-ös BL-es menetelésért. Persze a BL-főtábla lenne az igazi aranybánya, azért 7,1 millió eurót, azaz 1,7 milliárd forintot kaphat a DVSC.

csoportkör továbbjutás BL Debrecen EL
Kapcsolódó cikkek