Cégvilág

Palik László: "Én már korábban is konzervatív voltam"

Massa balesete és csökkenő nézőszám árnyékolta be a 24. Forma–1 Magyar Nagydíjat. Sikerült viszont egészen 2016-ig megszerezni a futam rendezésének jogát – mondta a Figyelőnek a Hungaroring Sport Zrt. elnöke.

Palik László a hetilapnak elmondta: 184 ezer látogató érkezett az idén, ami elmarad a tavalyi 241 ezres nagy rekordtól, de rosszabb is lehetett volna. „A látogatószám a világbajnokság állásától is függ. A lengyel Kubica például tavaly még esélyesként érkezett hozzánk, és ez akkor sok lengyel szurkolót vonzott” – emlékeztetett.

A Hungaroring elnöke elmondta: a futam alatt sikerült szerződést hosszabbítanuk: a nagydíj 2016-ig biztosan Magyarországon marad. Az eddigi szerződésben szereplő 10 százalékos éves jogdíjemelkedést pedig évi 7,5 százalékra tudták mérsékelni.

„Két évtizeden át hitelből építettük a kapitalizmust. Erre szükség is volt, hiszen például sokkal korszerűbb, biztonságosabb autókkal furikázunk ma, mint húsz éve. Most viszont új idők jönnek. Nekem személyesen nem okoz nagy törést az új világ, mert korábban is konzervatív voltam a pénzügyek terén, soha életemben nem szerettem hitelt felvenni” – mondta Palik.

Massa Forma-1 Palik Hungaroring
Kapcsolódó cikkek