Cégvilág

Jön az elektromos Smart - Fotó

A Daimler AG a francia köztársasági elnök Nicolas Sarkozy látogatása idején jelentette be a lotaringiai Hambachban, a smart gyártóüzemében, hogy itt fogják sorozatban gyártani a smart fortwo electric drive modellt. A lítiumion-akkumulátoros villanyautó 2012-től készül.

Dr. Dieter Zetsche, a Daimler AG vezérigazgatója és a Mercedes-Benz Cars vezetője elmondta:  a sorozatgyártás most indul ezer darabbal, amelyek közül az elsőket még az év vége előtt megkapják a vevők. 2012-től pedig a smart normális gyártási programjának részét képezi a smart electric drive. A Daimler tízmillió eurós nagyságrendű összeget ruházott be a smart következő nemzedékének előállításába.


 
A hambachi üzemben 2009 novemberével indul a smart fortwo electric drive körülbelül ezerdarabos kisszériájának előállítása. Ezek a járművek fontos európai és amerikai metropoliszokban, különféle mobilitási projektek keretében kerülnek az ügyfelekhez, akik majd visszajelzéseket adnak a mindennapi használat tapasztalatairól.

2012-től, a már ma is megfigyelhető élénk érdeklődésnek megfelelően, a smart-kínálat nagy darabszámban gyártott, normál része lesz a smart fortwo electric drive, amelyet a smart márkakereskedőknél lehet megvásárolni. A smart ezáltal megerősíti vezető szerepét, mint a nagyvárosok emissziómentes egyéni közlekedésének eszköze.

elektromos lítium-ion Daimler Hambach Smart
Kapcsolódó cikkek