Cégvilág

Kapósak az informatikai pályázatok

Az év végéig lehet pályázni a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) új formában meghirdetett informatikai kiírásaira, amelyek révén összesen 5,67 milliárd forint forráshoz juthatnak a pályázó vállalkozások.  

Az új forma azt jelenti, hogy ezeknél a pályázatoknál egyszerűbb az eljárásrend és automatikus az értékelés. Ez pedig azt szolgálja, hogy minél gyorsabban juthassanak EU-s támogatáshoz a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások, ha vállalati folyamatmenedzsmenthez vagy elektronikus kereskedelemhez kapcsolódó beruházást terveznek.

Az automatikus bírálati eljárás jelentősen csökkenti a pályázó cégek adminisztratív terheit, és gyorsítja a támogatás odaítélésének menetét. Amennyiben a pályázó és a pályázat megfelel a jogosultsági feltételeknek, a dokumentumok hiánytalan benyújtását követően néhány héten belül megszületik a támogatási döntés, és megkezdődhet a projekt megvalósítása.

A pályázatokat kezelő közreműködő szervezet, a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ (MAG Zrt.) a három kiírás kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy a GOP-2.2.1 és a KMOP-1.2.5-ös felhívásra már az első négy hétben több mint 80 pályázat érkezett be.

Egyúttal emlékeztetett rá, hogy a korábbi években ugyancsak sikeresek voltak a hasonló tartalmú pályázatok. A MAG Zrt. statisztikáiból kiderül, hogy tavaly és tavalyelőtt az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) keretében az azonos célú GOP pályázatoknál 388 nyertes összesen csaknem 4 milliárd, a központi régióban pedig 118 nyertes 862 millió forint támogatást kapott.

új magyarország informatika MAG pályázat
Kapcsolódó cikkek