Cégvilág

Mától kapható a Windows Phone okostelefon

Ma kezdték meg világszerte a Windows Phone készülékek árusítását. A mai termékbevezetés néhány fontosabb elemére világítunk rá.

Mi is az a Windows Phone?

A Windows Phone készülékek az első olyan okostelefonok, amelyeken Windows Mobile 6.5 rendszer fut. Ezek a telefonok egészen új felhasználói élményt ígérnek, köszönhetően a továbbfejlesztett, könnyen használható felületnek, a hatékonyabb böngészési funkcióknak és az olyan hasznos szolgáltatásoknak, mint a Windows Live, a Bing, a Mobile Office Communicator és a Microsoft Online Service (Exchange és SharePoint).  És ne feledkezzünk meg a ma induló Microsoft My Phone és Windows Marketplace for Mobile szolgáltatásplatformokról sem, amelyek már elérhetők a világ számos országában.

Mit kínál a My Phone és a Marketplace szolgáltatás?

A My Phone segítségével a felhasználók a telefonról közvetlenül a számítógépre készíthetnek biztonsági másolatot fényképeikről, alkalmazásaikról és egyéb tartalmaikról, és könnyedén kezelhetik azokat. A mentett tartalmakat az interneten is tárolhatják, így azokhoz egy weboldalon keresztül is hozzá lehet férni. A szolgáltatás a telefon elvesztése esetén a felhasználói adatok visszaállítására is használható. A My Phone mindezt ingyen kínálja, további szolgáltatásokkal együtt.

A Windows Marketplace for Mobile, a Windows Phone alkalmazás-boltja egy olyan online könyvtár, amely üzleti és szabadidős alkalmazásokat és játékokat tartalmaz. A felhasználók könnyedén megkereshetik és megvásárolhatják a munkára vagy játékra alkalmas, jó minőségű alkalmazásokat. A Windows Marketplace jelenleg korlátozottan érhető el Magyarországról, de a vállalat folyamatosan dolgozik azon, hogy bővítse a szolgáltatást teljes mértékben igénybe vevő országok körét.

Milyen Windows-telefonok kaphatók jelenleg?

A Windows-okostelefonok választéka rendkívül széles: a piacon több olyan készülék is elérhető jelenleg, melyet hivatalosan is frissíteni lehet majd a Windows Mobile 6.5-ös operációs rendszerre. Többek között ilyen készülék a HTC Diamond2, illetve a HTC Touch Pro2. A Windows Mobile 6.5-tel érkező készülékek közül a HTC Touch2 már kapható a boltokban, a Samsung Omnia2, a HTC Touch HD2, illetve a Samsung Louvre pedig várhatóan pár héten belül jelenik meg a viszonteladók és a mobil szolgáltatók kínálatában.

okostelefon Windows Phone
Kapcsolódó cikkek