Cégvilág

Miért óvatos a Philips, ha megháromszorozta profitját?

A holland elektronikai óriás az idei harmadik negyedévben megháromszorozta profitjának összegét, de óvatosan nyilatkozott a kilátásokat illetően, mert úgy véli, még kevés jel mutat az élénkülésre legtöbb piacán.

A költségcsökkentési intézkedéseknek is köszönhetően a július és szeptember közötti időszakban a profit összege 174 millió euró volt, az egy évvel korábbi időszakban feljegyzett 57 millió euróhoz képest. Ez tehát a profit mintegy megháromszorozódását jelenti – tudósít a BBC.

Az értékesítési forgalom 11 százalékkal, 5,6 milliárd euróra esett vissza, mert csökkent a kereslet az elektronikai termékek és a csúcsminőségű egészségügyi berendezések iránt. A Philips mintegy 6 000 munkahely megszüntetésére készül.

"Bár az eladások és a profiteredmények bíztatóan alakultak a harmadik negyedévben, továbbra is óvatosak vagyunk a rövidtávú kilábalást illetően, mivel nem látunk strukturális javulást a piacainkon" – közölte a vállalat. A Philips szerint karácsony és a kínai új év lesz az első teszt arra vonatkozólag, visszatért-e a világ étvágya az elektronikai termékek tekintetében.

eladás profit philips elektronikai értékesítés
Kapcsolódó cikkek