Cégvilág

Plusz 15 év a Bhv vasúti kocsiknak - Fotók

A budapesti elővárosi forgalomban fognak szolgálni azok a MÁV-Bombardier Kft. álal felújított, másodosztályú vasúti személykocsik, amelyek közül a 300. darabot most adták át a megrendelő MÁV Start. Zrt. vezérigazgatójának a dunakeszi járműjavítóban.

A dunakeszi járműjavítóban készültek azok a vasúti személykocsik az elmúlt évtizedekben, amelyeknek felújítását több lépcsőben végzi a Bombardier többségi tulajdonában lévő, MÁV-Bombardier Kft. A háromszázadik jármű ünnepélyes átadásán Schwartz Beáta ügyvezető igazgató elmondta, hogy cége újabb külpiaci megrendelések megszerzésén is dolgozik, s belföldi kínálata bővítésével is igyekszik erősíteni pozícióit, így vállal mozdony- és motorkocsi felújítást, továbbá motorvonat fődarab gyártást is.

Az elmúlt időszak két legnagyobb megrendelése norvég és francia megbízásból történt. A hazai síneken már a múlt év vége óta futnak a belpiacra gyártott Intercity kocsijai. A kft elképzelései akár egybe is eshetnek a MÁV-Start Zrt. további elképzeléseivel, amely – anyagi lehetőségei függvényében további IC kocsijai és motorvonatai felújítására készül Kozák Tamás vezérigazgató bejelentése szerint.

 


[enews_gallery id='489444']

MÁV-Bombardier Kft. Schwartz Beáta Kozák Tamás MÁV-Start Zrt
Kapcsolódó cikkek