Cégvilág

Politikai lobbi a Mercedes gyár földje mögött? Indul a per

Visszaköveteli az épülő Mercedes- gyár alól földjeit az egykori tulajdonosok hétfős csoportja. A ma kezdődő per hivatalos tárgya az ingatlanközvetítői sikerdíj mértéke, ám sokan politikai szándékokat sejtenek mögötte.

Ma kezdődik a Kecskeméten épülő Mercedes-gyár alatti földterületet parcellánként lekötő, majd az önkormányzatnak a területet egyben eladó ingatlanközvetítő cég elleni per.

A zömében néhány hektáros parcellák egyenként nem sokat értek, egybefogva annál többet. Feltéve, hogy akad rájuk vevő. Tavaly nyáron akadt. A Daimler AG bejelentette: Kecskeméten építi meg nyolcszázmillió eurós óriásberuházását, ha a város biztosítani tudja a megfelelő fejlesztési területet - számol be a Népszabadság.

A város a Best Invest Kft. bevonásával prezentálta a kért földterületet. A cég közvetítésével az önkormányzat összesen 7,7 milliárd forintért fel is vásárolta a Best által lekötött 441 hektárt százhetven tulajdonostól.

Az ingatlanközvetítő kétmilliárd forintos sikerdíjra tett szert az ügyletből. A hajdani tulajdonosok közül heten most úgy érzik, kisemmizték őket, ezért perben kérik a megbízási és az adásvételi szerződések semmissé nyilvánítását.

A per indításában sokan politikai okokat vélnek felfedezni, a kereset benyújtását ugyanis egyfelől a Jobbik szorgalmazta, másfelől az érintettekről kevéssé lehet feltételezni, hogy különösebben csalódottak lettek volna a szántóikért utalt igen komoly összegek miatt. - Az akció valódi célpontjai azonban nem is a Best Invest tulajdonosai, sokkal inkább a Fidesz vezette város.

Mercedes gyár telekügylet bírósági per Best Invest Kft
Kapcsolódó cikkek