Bár számos tanulmány is megjelent a két termék előnyös élettani hatásáról tudományos folyóiratokban, még viták folynak arról, hogy hogyan szerepeljenek ezek az eredmények az EFSA-nak beadandó dossziékban.
Azóta újabb kísérlet is bizonyította, hogy az emésztési problémák megoldásában eredményes a termék. Érdeklődéssel várja az élelmiszeripar az EFSA döntését, melyben több probiotikus termék is szerepel.
Az Európai Bizottság javaslatot tesz öt tápanyag-összetételre vonatkozó állítást engedélyezésére, ebből kettő az omega-3-zsírsavval kapcsolatos. Szigorú követelményeket támasztanak a javaslatban arra vonatkozóan, hogy mikor lehet omega-3-zsírsav forrásának tekinteni, vagy magas omega-3-zsírsavtartalmúnak minősíteni egy élelmiszert.
A Bizottságnak még nincs végleges álláspontja, a tervezet még meg is változtatható. A javaslat az EFSA-val történt konzultáció után született meg, mivel úgy ítélik meg, hogy az omega-3-zsírsavnak fontos szerepe van az étrendben és az ebben gazdag élelmiszerek a fogyasztóknak egy egészségesebb választás lehetőségét is kínálják.