Cégvilág

Az egészségügybe fektetett be a Riverside

Az orvosi műszereket gyártó Precision Wire Components is bekerült a Riverside portfóliójába

A Riverside másfél hónap alatt a harmadik egészségügyi vállalatot vásárolta fel. A orvosi műszereket gyártó Precision Wire Components akvizíciója volt a Riverside 38. egészségügyi befektetése.

A Riverside magántőke társaság november közepén jelentette be, hogy megvásárolja az orvosi műszereket gyártó, oregoni Precision Wire Components (PWC Wire) vállalatot. A PWC Wire olyan egyedi, precíziós orvosi drótokat gyárt, melyeket az úgynevezett minimálisan invazív kardiológiai, neuro-vaszkuláris, nőgyógyászati, sportorvosi és egyéb eljárásokban használnak.

A PWC Wire több, mint 1300 féle terméket állít elő körülbelül 300 ügyfelének. A vállalat az iparágban arról ismert, hogy egyedülálló gyorsasággal és szakértelemmel képes új termékeket kialakítani, legyártani és összeszerelni.

A minimálisan invazív (lehető legkisebb beavatkozással járó) sebészeti eljárások száma és ezáltal a PWC Wire termékeinek piaca folyamatosan növekszik, ami a technológiai fejlesztéseknek, a demográfiai változásoknak és az egészségügyben is egyre hangsúlyosabb költségcsökkentésnek köszönhető.

A sikeres középvállalatok felvásárlására specializálódott Riverside-nak a PWC Wire a 38. egészségügyi befektetése, és ezzel a teljes portfólió 17%-át teszik ki az iparágat képviselő cégek. A Riverside az elmúlt másfél hónapban az USA egészségbiztosítási szektorában piacvezető texasi Fairpay Solutionst, majd a köldökzsinórvérből őssejteket kinyerő és tároló portugál Crioestaminalt vásárolta fel. Az egészségügyi portfólió magyar tagja a 2005-ben felvásárolt Diatron MI Zrt., amely humán és állatorvosi célú hematológiai rendszerek fejlesztésével, gyártásával és értékesítésével foglalkozik.

egészségügy befektetés Riverside
Kapcsolódó cikkek