Cégvilág

Egyesült a Merck a Schering-Plough gyógyszercéggel

A Merck multinacionális gyógyszercég bejelentette, hogy sikeresen lezárult egyesülése a Schering-Plough Corporation-nel. Az új Merck, mely az Egyesüt Államokon kívül az MSD nevet használja, vezető szerepet tölt majd be az innovatív gyógyszerek és egészségügyi szolgáltatások terén - mondta a VGO-nak Vajda András, az MSD Magyarország igazgatója.

A vállalat kiterjedt portfolióját 15 ígéretes, a fejlesztés végső stádiumában lévő új termék egészíti ki, melyek számos terápiás területen jelentenek majd újítást. Ugyanakkor a már forgalmazott termékek újabb kombinációit is bevezetik.

Amellett, hogy a termékportfolió lefedi a legfontosabb terápiás területeket (szív- és érrendszeri betegségek, cukorbetegség, csont- és mozgásszervi valamint légúti betegségek, immunbetegségek, bőrgyógyászat, fertőző betegségek, onkológia, ideggyógyászat, szemészet, nőgyógyászat és endokrinológia), a vállalat számos gyermek-, serdülő- és felnőttkorban alkalmazható oltóanyagot is forgalmaz.

Az egyesülés után ez kiegészül az állatgyógyászati és nem vényköteles/egészségügyi készítmények üzletágaival. Az állatgyógyászat területén a vállalat több mint ezer terméket forgalmaz, de jelentős marad nem vényköteles humán egészségügyi termékkör és az innovatív gyógyszerek gyártása.

Az MSD jelenleg mintegy 106 ezer alkalmazottat foglalkoztat a világ több mint 140 országában. A vállalat 2013-ig egyszámjegyű növekedésre számít. Emellett mintegy évi 3,5 milliárd dolláros megtakarítás várható az egyesített vállalat különféle működési területein 2011-et követően. Mindez lehetővé teszi a szükséges stratégiai kezdeményezések, jelentős K+F programok és befektetések finanszírozását amelyek révén a vállalat megerősíti tudományos és technológiai vezető pozícióját, míg az a jelenlegi szinten marad.

MSD Vajda András
Kapcsolódó cikkek