Cégvilág

H1N1: újabb iskola - és kórházbezárások

Szakemberek szerint teljes védettséget nyújt a szérum az immár országossá vált járvány ellen.

Hétfőtől a Szatmár-Beregi Kórházban is tilos a látogatás, így már 19 intézményben nem fogadnak látogatókat egyes osztályokon, amíg nem szűnik meg a járvány - közölte az atv.hu.

Pénteken nyitottak meg egyébként az első oltópontok. Eddig több mint 1300-an kérték a H1N1 elleni oltóanyag beadását. Csak a TAJ-kártyát, a lakcímkártyát, és a személyi igazolványt kell magával vinnie, aki be akarja oltatni magát. A most felállított 29 helyszínen 3 ezer forintért adják be az új influenza elleni szérumot azoknak, akiknek amúgy is fizetniük kell a vakcináért. Pénteken pedig újabb 170-et nyitnak meg kórházakban, szakrendelőkben.

Közben: újabb iskolában szünetel a tanítás a H1N1 miatt - szintén hétfőtől a szarvasi általános iskolában nem lesz tanítás, miután péntekre már csaknem a gyerekek fele hiányzott. Szerdáig rendelték el a kényszerszünetet, addig pedig az egész intézményt fertőtlenítik.

A szegedi kórházban egyébként továbbra is súlyos állapotban fekszik az a kismama, akit két hete vittek be, miután kétoldali tüdőgyulladást kapott a H1N1 miatt. Azóta folyamatosan lélegeztető gépen tartják. „Súlyos légzési elégtelenség képezi a legnagyobb problémát. Gépi lélegeztetést igényel. A gyógyulása elképzelhető, hogy további hetekbe telhet. Egyelőre még mindig kritikus az állapota”- mondta el Dr. Rudas László professzor. A szakemberek szerint ezért is fontos, hogy beoltassuk magunkat, az oltóanyag ugyanis, mondják, teljes védettséget nyújt az immár országossá vált járvány ellen.

járvány vakcina H1N1 Omninvest influenza oltás sertésinfluenza oltóanyag új influenza
Kapcsolódó cikkek