Cégvilág

Nemzetközi utánvétes szolgáltatást vezet be a DPD Hungária

Mostantól nemzetközi szolgáltatásként is ajánlja a DPD Hungária Kft. a már jól bevált utánvétes küldemény szolgáltatását. A lépést az indokolta, hogy a pénzügyi válság miatt megnövekedett a COD (Cash on Delivery, azaz utánvétes szállítás) szolgáltatások iránti igény.

Egyre nagyobb az igény a biztonságos és gyors fizetési módszerekre a csomagszállítmányozási szektorban is. A pénzügyi válság miatt ugyanis e területen is csökkent az ügyfelek kockázatvállalási hajlandósága. „A COD szolgáltatásunk megbízható és gyors készpénzáramlást biztosít, s mi ezt mindig, minden ügyfelünknek garantáljuk“ - hangsúlyozta Hosszú Csilla. „Az utánvétes küldemények az összmennyiség negyven százalékát teszik ki jelenleg. Ez a szám tavaly 32 százalék volt.“

A dinamikus növekedés a COD szolgáltatás egyedülálló jellemzőiből fakad. "A DPD Hungária Kft. a belföldi csomagok utánvét összegét a kézbesítését követő 72 órán belül utalja, a nemzetközi csomagok esetében pedig egy héten belül" - mondta az ügyvezető igazgató.

Magyarországon két hét a megszokott utalási idő külföldi csomagok esetében. A cég utánvét szolgáltatása magában foglalja a gyors pénzátutalást, a biztonságot és az átláthatóságot: az utánvétes csomaggal kapcsolatos folyamatok lépésről lépésre nyomon követhetőek. Az eredmény az áttekinthetőség -  és ez az, amit az ügyfelek elvárnak.
Németország az első ország, ahová a magyarországi DPD ügyfelek nemzetközi COD-s csomagot szállíttathatnak.

Azért esett Németországra a választás, mert az ügyfelek számottevő részének oda fűződnek szoros üzleti kapcsolatai. Hosszú Csilla elmondta, hogy lépésről lépésre eleget tesznek a növekvő igényeknek, és újabb országokat vonnak be a COD szolgáltatásba. Ennek eredményeképpen 2010 második felében terveik szerint Ausztria és Olaszország is elérhetővé válik. 

Idén a DPD Hungária Kft. húsz százalékos növekedést ért el, és 2010-re is hasonló tervei vannak. A belföldi növekedés mellett a társaság bátran támaszkodhat a nemzetközi hálózatra is, amely biztosítja a hátteret a további növekedéshez. A DPD Európa-szerte több mint ötszáz depóval rendelkezik. Világszerte 220 országba tudnak szállítani, csomagjaik egyharmada nemzetközi szállítmány. A DPD Hungária Kft. hazánkban 15 depóval van jelen az ország nagyvárosaiban, és több mint 160 járművel végzi a csomagszállítást.

utalás futárszlgálat utánvét dpd
Kapcsolódó cikkek