Cégvilág

Csínján a letöltéssel!

Ebben az évben a kiberbűnözők arra használták a celebekről szóló híreket, a politikai eseményeket, a pénzügyi válságot, a közösségi site-ok népszerűségét, hogy a lehető legtöbb embert verjék át.

Haszonszerzés céljából káros hivatkozások követésére, kártevő szoftverek letöltésére próbálták rávenni a netezőket – mutat rá év végi összefoglalójában a Symantec.

Az IT-biztonsági cég szakértői kiemelik: a közösségi hálózatok webhelyeinek népszerűsége jövőre is példátlan mértékű növekedésnek néz elébe, így az ellenük elkövetett csalások szaporodása is előre látható. A pánikszoftverek – például a hamis vírusirtók – gyártói 2010-ben várhatóan még ennél is továbblépnek, a számítógépet használhatatlanná téve „túszul ejtik” azt, amíg gazdája meg nem fizeti a „váltságdíjat”.

A Mac és az okos telefonok 2010-ben is népszerűek maradnak, sőt, ezekkel az eszközökkel mindennapos lesz a banki ügyletek lebonyolítása is. Emiatt még több támadó szentel időt az ilyen eszközök kihasználására szolgáló kártevő szoftverek létrehozására. Bánjunk óvatosan a Twitterrel! – figyelmeztetnek az IT-biztonsági szakértők.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

celebek Twitter letöltés
Kapcsolódó cikkek