Cégvilág

Kastélyszállók: türelemjáték

A hazai kúriák egy százalékában működik csak hotel – Óriási beruházás, lassú megtérülés, szűkös uniós források

Jövő áprilisban egy egész középkori várost avatnak fel a Pécs vonzáskörzetében lévő Bikalon: a tervek szerint ekkor nyílik meg a Puchner Kastélyszálló tőszomszédságában a 7,5 hektáron elterülő, Közép-Európában egyedülálló Reneszánsz Élménybirtok.

 „Már áll a fallal és kaputornyokkal körülvett középkori falu és óváros, és teljesen befejeztük a lovagi küzdőtér munkálatait is, a madaras színház, valamint a reneszánsz palota építése pedig folyamatban van” – számolt be az összesen kétmilliárd forintos beruházás munkálatairól a Világgazdaságnak Jordánné Laufer Edit, a Puchner Kastélyszálló ügyvezető igazgatója.

Várakozásaik szerint az 550 millió forintos uniós forrásból, banki hitelből, valamint önerőből finanszírozott fejlesztés során megépülő tematikus park évi 200 ezer látogatót vonzhat; a beruházás nyolc-tíz év alatt térülhet meg.

Számos más kastélyszállónál fejeződtek be vagy folynak jelenleg is több százmilliós beruházások, fejlesztések. A Somogy megyei Kozmapusztán található ötcsillagos Hertelendy Kastélyszálló területén például a nyáron avattak egy nyolcszáz méter hosszú, sportrepülőgépek számára alkalmas leszállópályát.

 Ősszel kezdett közel 300 millió forintos beruházásba a simontornyai Fried Kastély Szálloda is: a fejlesztés során egy kétszáz fő befogadására alkalmas multifunkcionális termet és egy egész évben üzemelő fedett wellnessrészleget is megépítenek. „Mindezzel már nemcsak hazai, hanem nemzetközi rendezvényeknek is helyszínül szolgálhatunk” – mondta a Világgazdaságnak Phan Bich Thien, a Fried Kastély Szálloda tulajdonosa.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

puchner turizmus kastélyok kastályszálló
Kapcsolódó cikkek