Cégvilág

Megszenvedheti a terrorfenyegetést a business class repülés

A karácsonyi repülőgépes terrortámadási kísérletet követően még szigorúbb intézkedések lépnek életbe a légitársaságoknál. Egyes elemzők szerint ennek hatására kétszer is meggondolják majd az üzleti utazók, mielőtt elindulnak.

A karácsonyi támadási kísérlet nyomán jelentősen szigorítják a reptéri ellenőrzéseket az Egyesült Államokban. Az intézkedések részletei nem ismerhetőek, de biztosra vehető, hogy az utasoknak hosszabb időt kell majd eltölteniük a biztonsági ellenőrző pontokon és kevésbé szabadon mozoghatnak a repülőterek területén.

A változások elsősorban a business classon utazókat érintik majd, hiszen ők veszik igénybe leggyakrabban a légitársaságok szolgáltatásait. A szigorúbb biztonsági szűrés hatására azonban kétszer is meggondolják majd, hogy útnak induljanak-e és sokan bizonyára kisebb légitársaságokat választják.

A Business Travel Coalition vezetője az AP-nek nyilatkozva megjegyezte, hogy a most bevezetett intézkedések tovább növelik majd a repülés okozta kényelmetlenségeket és ezáltal biztosan csökkentik majd a keresletet. A hírügynökség úgy tudja, a cégek már most igyekeznek tudakozódni a szövetségi szerveknél, hogy megismertethessék az utasokat a fejleményekkel.

A biztonsági szigorításokat azután léptették életbe, hogy pénteken egy nigériai férfi megpróbált robbantást végrehajtani a Northwest Airlines Detroitba tartó járatán.

merénylő terrorista repülőtér nigériai reptér Business Class
Kapcsolódó cikkek