Cégvilág

Ofgem: A gázcégek adják tovább az árcsökkenést a fogyasztóknak

Az Egyesült Királyság energiaszabályozó hatósága, az Ofgem figyelmeztette az energiaszolgáltató vállalatokat, hogy a háztartásoknak profitálniuk kell a nagykereskedelmi gázárak csökkenéséből.

Ha a nagykereskedelmi árak a jelenlegi szinten maradnak, akkor a fogyasztói számlák végösszegének is csökkenniük kell a következő évben, ha a szolgáltatók nem akarnak ügyfeleket veszteni. A brit hatóság figyelmeztetett: nem szabad, hogy az energiacégek "szégyenletes ürügyként" használják fel a beruházásaikat a túlszámlázásra.

A BBC szerint az Ofgem az újévben újabb vizsgálatot indít a kiskereskedelmi árak ügyében és "nem riad vissza radikális reformok kezdeményezésétől a fogyasztók érdekeinek megvédése érdekében."  Ezzel párhuzamosan a felügyelő hatóság közölte, hogy a szigetországban átlag 4,30 fonttal emelkedhet a villanyszámlák összege a következő évtől öt éven át a hálózatok fejlesztésének finanszírozására.

A Nagy-Britanniát ellátó 14 hálózat az ötvenes-hatvanas években épült ki és felújításra szorul. Az átalakítást a fogyasztóknak kell megfizetniük, de az Ofgem közlése szerint 8 százalékkal csökkentette a cégek által javasolt összeget, hogy kímélje a lakosságot.

villanyszámla áram Ofgem hatóság brit
Kapcsolódó cikkek