Cégvilág

"A sztrájk cinikusan bünteti a vétlen munkavállalók tömegeit"

A Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetsége (FUVOSZ), a Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetsége (KKVSZ), a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) és a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) kezdeményezését a sztrájktörvény módosításárról.

A közúti közlekedési szolgáltatásban részt vevő szervezetek is úgy értékelik, hogy „a napok óta zajló közlekedési sztrájkok cinikus módon "büntetik" a vétlenmunkáltatók és munkavállalók tömegeit”. Ezért egyetértenek a VOSZ tegnap nyilvánosságra hozott álláspontjával és kérésével.

Az érdekvédelmi szervezete arra kérik a parlamenti pártokat és a kormányt, hogy a tűrhetetlen és tarthatatlan helyzet megoldásának jogi eszközeit haladéktalanul dolgozzák ki, hiszen elsősorban a politika szereplőinek felelőssége, hogy hazánk lakossága garantált mértékű és színvonalú közszolgáltatásokban részesüljön.

A VOSZ tegnap közzétett állásfoglalása szerint nem a törvény egyoldalú szigorítását szorgalmazza és indítványunknak nem célja a munkavállalói jogok csorbítása – hangsúlyozza közleményében a szervezet. A VOSZ közleményében kiemeli, hogy a 2010 januárjában az adófizetők pénzéből fenntartott, monopolhelyzetben működő, eladósodott és tartósan veszteséges állami és önkormányzati közszolgáltató vállalatok sztrájkolói lehetetlenné tették a főváros, illetve a főváros vállalkozóinak és lakosságának közlekedését.

VOSZ úgy véli, hogy a sztrájkolók a munkabeszüntetésükkel súlyos károkat okoztak valamennyi magyar állampolgárnak, s a biztonságos közszolgáltatás nyújtása helyett az adózó vállalkozók és munkavállalók forintjait pazarolták el, értelmetlen módon.

sztrájk VOSZ közszolgáltatás érdekvédelmi fuvarozók
Kapcsolódó cikkek