Cégvilág

Üdülési csekk: tovább nő az elfogadók száma

JUTTATÁS. Tavaly csaknem 50 milliárd forint értékben került forgalomba üdülési csekk Magyarországon – közölte tegnap a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA).

A csekket kibocsátó alapítvány tájékoztatása szerint 2009-ben 2 millió munkavállaló és közeli hozzátartozója használt fel üdülési csekket, ez megegyezik a 2008-as felhasználási adatokkal.
Az MNÜA közleményében arra is rámutatott, hogy üdülési csekket tavaly összesen 40 ezer gazdasági társaság, intézmény és civilszervezet rendelt, míg az elfogadóhelyek száma 15 ezerre nőtt. Az alapítvány várakozásai szerint 2010-ben stagnálhat a forgalomba kerülő üdülési csekkek és a felhasználók száma is, 50 ezerre nőhet viszont a megrendelők, 16 ezerre pedig az elfogadóhelyek száma.

Az alapítvány egyébként minden évben kitünteti a legnagyobb üdülésicsekk-vásárlókat, ennek alapján 2009-ben a Megújuló Emberért díjat a Mol, a MÁV, az ISD Dunaferr, a Magyar Posta, az Audi Hungaria, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága, a Nokia Komárom, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Teva Gyógyszergyár és a Kereskedelemi és Hitelbank kapta.

Az idén jelentősen emelkedhet azon rászorulók száma is, akiket az MNÜA támogatni tud az üdülési csekkek forgalmazásából származó eredménye terhére, mivel az alapítvány számításai szerint 2010-ben 120 ezer rászoruló kaphat üdülési csekket, szemben a tavalyi 60 ezer szociálisan rászorulttal.

elfogadás elfogadóhely üdülési csekk
Kapcsolódó cikkek