Cégvilág

A cégek 50 százaléka illegális adatforrásból "bombáz" minket

Közösen lép fel az illegális adathasználat ellen a direkt marketing területén a piac egyik vezető adatszolgáltató vállalata, a TeleData Kft. és Magyarország vezető nyelviskolája, a Company Success Kft.

Bartók János, a TeleData ügyvezető igazgatója elmondta: "A közös fellépés azért is nagyon fontos számukra, mert az szeretnék, ha minél kevesebb illegális adatfelhasználó működne az éves szinten mintegy 35 milliárd forint forgalmú direkt marketing piacon."

Az együttműködés során a két cég egyebek mellett egy rádióműsorban közösen hívja fel a figyelmet a legális adatfelhasználás előnyeire, s az illegális tevékenység következményeire. Ezen túlmenően a Company Success és a TeleData felszólítja a piaci szereplőket a jogtiszta források szabályszerű felhasználására.

A direkt marketing piacon évek óta problémát jelent az illegális adatfelhasználás. Bár pontos számok a rejtett tevékenységről jellegéből adódóan nincsenek, a kutatások szerint a legtöbben a hirdetői és ügynökségi oldalon is úgy gondolják, hogy a piaci szereplőknek csak az 50-60 százaléka használja legálisan az adatbázisokat, listákat.

TeleData Direkt marketing dm Company Success adat
Kapcsolódó cikkek