Cégvilág

A Nike Haitire küldi a hamis cipőket

Az államügyész, továbbá az eredeti jogtulajdonos Nike jóváhagyásával hamarosan a haiti földrengés áldozatai kapják meg azt a több mint ezer pár hamisított márkajelzésű sportcipőt, amelyeket közel másfél évvel ezelőtt foglaltak le Floridában.

A korábban védjegyjogi jogsértés miatt lefoglalt lábbelik formájában hamarosan újabb segítséget kapnak a haiti földrengés áldozatai. A kérdéses több mint ezer pár, hamis Nike márkajelzésű sportcipőt tizenhat hónappal ezelőtt kobozták el a hatóságok a floridai Fort Myers városában – írja a HENT.

A floridai ügyészség a napokban jogsértő voltuk okán elutasította a lábbeliket értékesítő kereskedő azon kérését, hogy visszakaphassa a lefoglalt termékeket, de megsemmisítésük helyett inkább ezek jótékony célú felhasználásáról döntött. A hatóság az amerikai jogszabályok értelmében az eredeti jogtulajdonos Nike jóváhagyását is kikérte az adományozáshoz, amelyet a cég az adományozottakra való tekintettel, készséggel – és gyorsan – meg is adott.

A cipőket a Hope for Haiti elnevezésű, szintén floridai jótékonysági szervezet kapja meg, amely átvételüket követően mihamarabb eljuttatja a január közepén 7-es erősségű földrengés által sújtott ország rászorulóinak. A hamisítványok összértéke megközelíti a 120 ezer dollárt, de a karitatív szervezet szerint a segítség gyakorlatilag felbecsülhetetlen értékű az áldozatok számára.

Haiti sportcipő Nike hamis
Kapcsolódó cikkek