Cégvilág

Az EMFESZ nem emeli a gáz árát, tartja a kedvezményeit

Április 1-től ismét emelkedik a lakossági gáz ára. Az emelés mértékéről jelenleg még folynak a találgatások: az elemzők legalább 5 százalékos emelést jósolnak, a sajtóban ennél jóval vadabb – akár 15-25 százalékos - árnövekedésről is olvasni lehet.

Abban minden piaci résztvevő egyetért, hogy az emelés hátterében a forint-dollár árfolyam romlása és a kőolajtermékek világpiaci árának növekedése áll.

A gas.hu működésének alapja – és talán legfontosabb tartalma – az, hogy az egyetemes szolgáltatói árnál mindig alacsonyabb árat biztosít. Tudjuk, hogy ismét emelkedni fog a gáz ára és azt is tudjuk, hogy az EMFESZ Kft - gas.hu felhasználói – legyenek azok régi felhasználók vagy olyanok, akik a jövőben válnak a fogyasztónkká – továbbra is olcsóbban kapják majd a gázt - olvasható Góczi István, az EMFESZ Kft ügyvezető igazgatójának közleményében.

A következő gázévre szóló kapacitásigényeket fogyasztóinktól megkaptuk, ezek alapján az ellátásukhoz szükséges kapacitásokat a Földgázszállító Zrt-től megigényeltük. A már megkötött szállítási szerződéseink alapján mindenkit biztosíthatunk, hogy a gas.hu továbbra is tartja kedvezményeit.

Biztosak vagyunk benne, hogy áprilistól minden korábbinál nagyobb lakossági igény lesz az EMFESZ Kft - gas.hu által biztosított kedvezményes gázellátásra, hiszen megszűnik a szociális gázár-támogatás, amely közel félmillió magyarországi családot várhatóan nagyon-nagyon érzékenyen érint majd - zárul a közlemény.

emfesz Góczi István gázár gas.hu
Kapcsolódó cikkek