Cégvilág

Vedomosztyi: márpedig a Mol tárgyal a Surguneftegas-al!

A Vedomosztyi című orosz lap a jelek szerint kitart értesülése mellett, hogy a Mol és a Surgutneftegas között tárgyalások kezdődtek az utóbbi birtokában lévő 21,2 százalékos Mol-részvénycsomag megvásárlásáról.

A magyar vonatkozású ügyekben mindig nagyon jól tájékozott orosz üzleti lap pénteken rövidhírben közölte, hogy a Mol szóvivője csütörtökön Budapesten bejelentette: a magyar konszern nem indított küldöttséget Moszkvába és nem tárgyalt a Surgutneftegas-zal az annak birtokában lévő 21,2 százalékos részvénycsomag megvásárlásáról.

A lap megismételte azonban: előzőleg forrásai megerősítették, hogy a Surgutneftegas kapott ilyen ajánlatot a Moltól, amely a pakettet azon az áron - 1,4 milliárd euróért - szándékozik megvásárolni, amelyen azt az orosz konszern vette tavaly áprilisban az osztrák OMV-től.

Tegnap Katona Tamás, a Pénzügyminisztérium államtitkára kacsának minősítette azt az újsághírt, hogy a magyar és az orosz kormány a Szurgutnyeftyegaz energiaóriás tulajdonában lévő 21 százalékos Mol-pakett sorsáról folytatna tárgyalásokat. Hasonló vehemenciával cáfolta a Vedomosztyi lap hírét maga a Mol is, amely – a cikk vonatkozó állítását cáfolva – közölte: nem tartózkodik Mol-delegáció Moszkvában.

Mol–Szurgut-ügylet: hírek és cáfolatok

tárgyalások felvásárlás katona tamás Surgutneftegas Mol
Kapcsolódó cikkek