Cégvilág

A munkáltatók elsősorban mérnököket és IT-szakembereket keresnek

A 2010-es tavaszi HVG Állásbörzén több mint 80 kiállító állás- és képzési ajánlatai közül válogathatnak az érdeklődők. Idén a börze a kiállítók ajánlataival és a különleges szakmai programokkal az élénkülő munkaerő-piaci kereslethez igazodva kívánja a tudatosságot és a változások iránti nyitottságot hangsúlyozni.

Az eddig jelentkezett kiállítók többsége elsősorban mérnököket kereső gyártóvállalat, ezt követi az IT- és telekommunikációs szektor. A kiállítói listában jelentős számban találhatók szolgáltató központok és pénzügyi szolgáltatásokat (bank és biztosítás) nyújtó vállalatok, ahol főként gazdasági, pénzügyi végzettségű fiatalokat és idegen nyelveket beszélő munkavállalókat keresnek. Több vállalat képviseli az autóipart, az energiaszolgáltatási szektort és a kereskedelmi láncokat is. A személyzeti tanácsadóknak köszönhetően a fenti kínálat még számtalan terület ajánlataival egészül ki.

A rendezvényen két napja alatt az ÁllásTéren megjelenő munkaadó vállalatok és személyzeti tanácsadó cégek nyitott pozíciói mellett még sok egyéb lehetőséggel ismerkedhetnek meg a rendezvényre látogatók. A KépzésTéren felsőoktatási intézmények MSc- és posztgraduális képzései, nyelviskolák ajánlatai és felsőfokú szakképzési lehetőségek várják azokat, akiket az alternatív karrierépítési megoldások is érdekelnek. A Nemzetközi Téren diákszervezetek, utaztató cégek külföldi munkalehetőségei, csereprogramjai nyújtanak izgalmas választási módokat az álláskereső fiatalok számára. A börze sokszínű kínálatának hála, a végzős hallgatók vagy pályakezdők mellett a már tapasztalatot szerzett szakemberek szintén találhatnak maguknak megfelelő ajánlatokat.

Hajdú Csongor, a rendezvény főszervezője szerint az állásbörzei sikeres szereplésnek a legfontosabb alapszabálya az, hogy tudatosan készüljünk a részvételre. Ismerjük meg előre a számunkra szóba jöhető kiállítókat, a kínált pozíciókat, ezen kívül legyünk birtokában a legfontosabb információknak (ezekről egyébként március elejétől már olvashatunk a rendezvény honlapján), és természetesen mindig legyen nálunk önéletrajz! „A személyes kapcsolatfelvételkor minden esetben nagy előnyt jelent a külső és belső magabiztosság, ezért érdemes ezt kihasználni – állítja a szervező. A HVG Állásbörzén kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy álláskeresőink a sikeres szereplés érdekében megkapjanak minden szükséges támogatást. Ennek érdekében számtalan szakmai programmal, előadással, személyre szabott helyszíni karrier-tanácsadással, magyar és idegen nyelvű próbainterjúkkal és még sok egyéb hasznos programmal segítünk a látogatók céljainak elérésében.”

Március 25-én és 26-án az álláskeresést, karrierépítést támogató szakmai programok mellett néhány különleges programon is részt vehetnek az érdeklődők. A programok közt jellemzően mérnökök, informatikusok és a pénzügyi területen elhelyezkedni kívánók juthatnak olyan új információkhoz, amelyek nemcsak az álláskeresési lehetőségeiket, hanem szakmai látókörüket is bővíthetik.
 

állásbörze hajdú csongor mérnök munkaerőpiac IT-szakember HVG
Kapcsolódó cikkek