Cégvilág

A sofőrök szerint a szerelés után is beakad a gázpedál a Toyotákon

Az AP információi szerint legalább 15 Toyota tulajdonos tett panaszt, mert autója akarata ellenére felgyorsult azután, hogy a hibát a márkaszervizek elvileg kiküszöbölték.

Az amerikai autópálya-biztonsági hatóság (NHTSA) már közölte: felveszi a kapcsolatot azokkal, akik szerint a gázpedál problémák miatt visszahívott autókat nem sikerült megjavítania a Toyotának. Az AP úgy tudja, hogy legalább tizenöten tettek panaszt emiatt.

Az újabb problémák a Kongresszus figyelmét és felkeltették, miután lezajlott a Toyota vezetőinek bizottsági meghallgatása. A vizsgálóbizottság egyik demokrata tagja aggodalmának adott hangot a nem megfelelő javítások miatt és leszögezte, hogy az ügy tisztázásra szorul.

Brian Lyons, a Toyota szóvivője úgy nyilatkozott: vizsgálják az eseteket, de a cég továbbra is bízik abban, hogy a visszahívott autók javítása megbízhatóan történik. A japán autógyár több mint 8 millió autót hívott vissza, mert bizonyos esetekben a gázpedál beakadhat a padlószőnyegbe, a sofőr akarata ellenére felgyorsítva ezzel a gépkocsit.

szerel kongresszus visszahív szerviz Toyota gázpedál
Kapcsolódó cikkek