Cégvilág

Élen a tyúkhúsleves, a töltött káposzta és a madártej

Máig 50 ezren voksoltak a www.kedvencetel.hu oldalon Magyarország Kedvenc Ételére.

a Torkos Csütörtökön  indult gasztronómiai szavazás elérte a népi  kezdeményezés méretét. A végéhez közeledő szavazáson továbbra is az Újházi tyúkhúsleves vezet, azonban a  harmadik héten a kímélő ételeké volt a főszerep: a rántott  sajt és a meggyleves is duplázott.

A szavazást- és a leves kategóriát az Újházi tyúkhúsleves vezeti 16113 szavazattal, második a babgulyás, harmadik a halászlé. A tárkonyos csirkeraguleves megelőzte a marhahúslevest, a kímélő meggyleves két helyet lépett előre: megelőzve a Francia hagymalevest és a palóclevest így a  középmezőnybe került.

A főételeket 14046 szavazattal a töltött káposzta vezeti, második a brassói aprópecsenye, a lecsó harmadik. A rántott sajt - a meggyleveshez hasonlóan - duplázott a bécsi szeletet és a marhapörköltet is megelőzve, ezzel a hetedik helyre lépett előre!

A desszert kategóriát továbbra is a madártej vezeti 12827 szavazattal, a somlói galuska második, míg a palacsinta a  harmadik helyen áll a szavazásban. Szoros verseny után a tiramisu megelőzte a mákos gubát, így a hetedik helyen a legjobban szereplő nemzetközi étel.

szavazás ételek gasztronómia
Kapcsolódó cikkek