Cégvilág

Jól ment a söróriásnak

A világ legnagyobb söripari csoportja, a belga-brazil-amerikai Anheuser-Bush InBev legutóbbi pénzüyi negyedévében közel 1,3 milliiárd dollár nyereségről számolt be.

Az Anheuser-Busch InBev csoport ma jelentette be, hogy tavaly az utolsó negyedévben nagyon jó eredményt ért el: 1,28 milliárd dollár volt az adózott eredménye, szemben az egy évvel korábbi 29 millió dolláros adózott eredménnyel - tudósít a BBC. Az is igaz, hogy a 2008-as számokat nagyban befolyásolta az Anheuser átvétele.

A társaság egész éves adózott eredménye tavaly 2008-hoz képest közel két és félszeresére, 4,613 milliárd dollárra emelkedett 1,927 milliárdról, míg bevétele 6,1 százalékkal 36,758 milliárd dollárra csökkent 39,158 milliárdról.

Tavaly a csoport sörértékesítése 2,4 százalékkal 364,54 millió hektoliterre csökkent a 2008-as 373,45 millióról. Ezen belül az észak-amerikai piac rosszabb volt, az InBev saját söreiből kevésbé csökkent az eladás. A profit nagy növekedését érdekeltségek eladásának és szinergia-hatásoknak tulajdonítják a cégnél.

A többek között a Stella Artois és a Becks márkákat is tulajdonló csoport szerint a cégek integrációja mostanra teljes mértékben lezajlott. A bejelentés szerint a jelenleg tapasztalható keresletcsökkenés miatt januárban mintegy 800 embert bocsátottak el Nyugat-Európában.

integráció eredmény Busch Anheuser becks értékesítés InBev stella sör
Kapcsolódó cikkek