Cégvilág

Minden dolgozóját elbocsátotta egy siófoki szálloda

A siófoki Casa Perla szállodában csütörtökön több mint 50 emberrel közölték, hogy itt a vége, nincs szükség a munkájukra. Az elbocsátásuknak semmi előjelét nem észlelték a dolgozók - számolt be a sonline.hu.

- Ötven munkanélkülivel megint több lesz Siófokon – jegyezte meg csütörtökön lemondóan a négycsillagos hotel egyik alkalmazottja. – A pénzünkért meg majd megint pereskedhetünk – bökte hozzá kollegája, egy ötvenes férfi. A párbeszédből aztán az is kibontakozott, hogy a hotel tulajdonosának lenne miből fizetnie, csak éppen a dolgozók szerint nem akarják nekik odaadni a megérdemelt jussukat.

A szálloda hirtelen lapátra tett munkatársai csütörtök délután még azt tervezgették, hogy addig, amíg nem látják elmaradt járandóságaikat, nem hajlandók elhagyni az épületet. Azt mondták, ha kell akár napokig bent maradnak az épületben.

Csütörtök délután váratlan hírként érte a szálloda félszáznál valamivel több dolgozóját, hogy a hotel, ami némi kényszerpihenő után - díjhátralék miatt nem volt víz az épületben - még egy hete sem nyitott meg újra, egyik napról a másikra bezár.

A tulajdonos, illetve a hotelt üzemeltető Siófok Invest nevű társaság részéről senki sem vállalta, hogy nyilatkozik, így hivatalos magyarázatot a hírportál nem kapott arra, hogy mi az oka a hirtelen kapuzárásnak. A sonline.hu úgy tudja, a működtető azzal magyarázza a bezárást, hogy a gazdasági válság a négycsillagos szállodákat sújtotta legkeményebben, vendégeik éppen csak a szállásdíjat fizetik ki, a szolgáltatásokra már nem költenek. A Casa Perla működése így gazdaságilag ellehetetlenült. Más kérdés, hogy a városban további hat hasonló színvonalú hotel működik és tart nyitva évek óta télen-nyáron.

További részletek a sonline.hu-n

bezár szálloda siófoki
Kapcsolódó cikkek