Cégvilág

Veszélyes lehet a Firefox: biztonsági rések

A német szövetségi információbiztonsági hivatal egy a Firefox legújabb, 3.6 verziójában észlelt biztonsági résre hívta fel a figyelmet és azt javasolja, hogy a javítás megjelenéséig a felhasználók váltsanak más böngészőre.

Az állami hivatal figyelmeztetése a Firefox jelenleg aktuális verziójára vonatkozik, eszerint egy biztonsági hiányosság lehetővé teszi, hogy a hackerek rosszindulatú szoftvereket telepítsenek az adott számítógépre. A BergerCERT szakcsoport ezért azt tanácsolja, hogy a hónap végén kiadásra kerülő javításig ne használják a Mozilla böngészőjét a német felhasználók.

Egyébként a 3.6.2 béta verzió már elértő és ez megoldást jelenthetne, de az egyelőre tesztelés alatt álló frissítést biztonsági szempontból még nem ellenőrizték. Egyébként a szervezet januárban hasonló figyelmeztetést adott ki az Internet Explorer kapcsán is. A Mozilla blogjában megerősítette a gyenge pont létezését és ígéretet tett a biztonsági javításra. Ugyanakkor nem tanácsos régebbi Firefox verziója visszaváltani, mert azok a verziók más hiányosságokkal rendelkezhetnek, tehát nem feltétlenül biztonságosabbak.

Ugyanakkor a Sophos szenior munkatársa a BBC-nek az ügy kapcsán aláhúzta, hogy ha valaki minden biztonsági rés hallatán böngészőt vált, azzal alkalmasint több kárt okoz, mint hasznot. Graham Cluley ezért azt tanácsolja, hogy csak az váltson programot, aki tisztában van a csere szoftver minőségével. Aki pedig ragaszkodik a Firefoxhoz, az várja meg a frissítés megérkezését.

Internet Explorer Mozilla biztonsági rés Firefox frissítés Sophos
Kapcsolódó cikkek