Cégvilág

Jön a 3D tévé - Csatornák, modellek, ígéretek

Máris komoly számháború folyik a nemzetközi elemzők között az alig néhány hete piacon lévő háromdimenziós (3D) tévékészülékek piaci kilátásait illetően.

Az idén másfél és négymillió darab közé teszik a térhatású élményt nyújtó televíziók értékesítését, az idei mennyiség több mint a felét az USA piaca veszi fel.

Április elejétől már a hazai szakkereskedésekben is megjelentek az első 3D-s modellek. A technológia sikerével kapcsolatban azonban még sok a szkeptikus hang. A tartalomipar szereplői ugyanis jóval lassabb ütemben indultak el, mint a készülékgyártók. A filmipar fellegvára, Hollywood ez évre mintegy harminc nagy formátumú háromdimenziós alkotást ígért.

A tévécsatornák 2010 nagy részében még csak kísérleti adásokra készülnek, az elsők között a BSkyB, a SkyLife és az Eurosport tett ígéretet. Utóbbi a francia nyílt teniszbajnokság, a Roland Garros májusi versenyeit közvetíti 3D-ben is. Aztán jön a nyári focivébé, ettől az idei legnagyobb felfutást remélik a készülékgyártók.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

BSkyB 3D tévé Roland Garros SkyLife D modell
Kapcsolódó cikkek