Cégvilág

Elfoglalták a tapolcai kórházat - Miniszteri vészhelyzet

Az egészségügyi miniszter május elsejétől egészségügyi katasztrófahelyzetet hirdetett ki Tapolcán. Ennek értelmében szombat hajnalban - éjfél után pár perccel perccel - az ÁNTSZ regionális vezetője a város polgármesterének jelenlétben "elfoglalta" a kórházat.

A tapolcai kórházat három éve üzemeltető Medisyst Kft. tavaly ősszel jelezte a város önkormányzatának, hogy felbontja a 30 évre megkötött működtetési szerződést - írja a Népszabadság Online.

Az átadás-átvétel részleteiről a feleknek eddig még nem sikerült megállapodniuk, ugyanakkor a Medisyst csak április 30-áig üzemeltethette az intézményt, mivel a cég működési engedélyét Bujdosó László regionális tisztifőorvos május elseji hatállyal visszavonta.

Falus Ferenc országos tisztifőorvos másodfokon jóváhagyta a döntést, egyúttal a veszprémi kórházat jelölte ki arra feladatra, hogy átmenetileg vegye át az intézmény működtetését.

A döntés ellen a tapolcai önkormányzat Székely Tamás egészségügyi miniszterhez fordult azt kifogásolva, hogy az országos tisztifőorvos nem a város által létrehozott Tapolcai Kórház Nonprofit Kft. jelölte ki a feladatra. A problémát az jelenti, hogy az önkormányzati cég egyelőre nem rendelkezik a szükséges személyi és tárgyi feltételekkel. (A Medisyst nem adta át önként sem a dolgozókat, sem a kórházi eszközöket.)

Az egészségügyi miniszter elfogadta a tapolcai önkormányzat fellebbezését. Az átadás-átvételre szombaton hajnalban - éjfél után pár perccel - került sor.

ANTSZ Székely Tamás tapolcai kórház. vészhelyzet
Kapcsolódó cikkek