Cégvilág

Több hazai filmsikert adtak el a Cannes-i filmvásáron

Még javában tart a látványos magyar részvételű Cannes-i filmfesztivál, amely kísérő rendezvénye, a Marché du Film filmvásár már lassan a végéhez közeledik. A magyar filmek nemzetközi forgalmazását végző HungariCom Kft. standját az idei évben is számos érdeklődő kereste fel. A korábbi években megkezdett, a magyar filmek nemzetközi ismertségét célul tűző munkájukat az idei évben is jelentős siker koronázta.

A HungariCom Kft. az idei Cannes-i filmvásárról a folyamatban lévő tárgyalások mellett a helyszínen már aláírt szerződésekkel is tér haza.

Spanyolországba értékesített egy öt magyar filmből álló csomagot, mely a Csak szex és más semmi, az Immigrants – Jóska menni Amerika!, a Valami Amerika 2., a Made in Hungária és a Kaméleon című filmeket tartalmazza. Portugáliába a Csak szex és más semmi és a Kaméleon című filmeket vásárolta meg az a forgalmazó, aki  Goda Krisztina Szabadság, Szerelem! című filmjére már korábban szert tett. Németországban a Szabadság, Szerelem! című alkotást 2011-ben, a forradalom 55. évfordulója alkalmából adják ki DVD-én, a forgalmazó fontolgatja a mozi bemutatót is.
 
A Made in Hungaria kanadai forgalmazója elmondta, hogy a film angol és francia nyelvű 35mm-es film előzetese már elkészült, ősszel 10-12 digitális kópiával mutatja be mozikban a filmet. Alig várja a bemutatót, nagyon hisz a film sikerében. Hasonló lelkesedéssel szeretné egy amerikai forgalmazó bemutatni a Szabadság, Szerelem! című filmet az államokban, a részletekről Cannes-ban számolt be az érdeklődő.
 
A HungariCom Kft. az idei évben immár negyedik alkalommal képviseli önálló standdal a magyar filmeket a Cannes-i Nemzetközi filmvásáron, a világ legjelentősebb filmes eseményén. A nemzetközi érdeklődőknek közel 50 magyar nagyjátékfilmet kínálnak élükön olyan sikerfilmekkel, mint a Poligamy, a Kaméleon, a Made in Hungária, a Valami Amerika 1-2., az Immigrants – Jóska menni Amerika!, a Konyec és a Csak szex és más semmi.

A HungariCom az idei filmvásárra a Kecskemétfilmmel kötött stratégiai megállapodásának köszönhetően olyan legendás rajzfilmekkel is a vásárlók elé lépett, mint a Magyar népmesék-sorozat, a Leo és Fred és a Vízipók csodapók. A nagy múltú animációs stúdió Lázár Ervin „Négyszögletű kerekerdő” meséjéből most készít egy 3D animációs mesesorozatot is, mely első alkalommal került a nemzetközi piacra és jelentős érdeklődést könyvelhetett el.
 
A HungariCom Kft. kínálatának szintén kiemelkedő darabja a Oscar-díjra jelölt M.Tóth Géza nevével fémjelzett Bogyó és Babóca rajzfilmsorozat, mely Bartos Erika azonos című sikerkönyveinek alapján készül 26 részben. A mesék várható bemutatójának időpontja: az idei év utolsó harmada. Mind a Magyar Népmesék, mind pedig a Bogyó és Babóca 1-1 epizódját vetíti május 23-án az „Animate the World” elnevezésű fesztivál, Európa legnagyobb multi-kulturális és konferencia központjában, a londoni Barbican Centerben.
 

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek