Cégvilág

Újabb dolgozó lett öngyilkos a Foxconnál

A tajvani Foxconn gyár újabb munkatársa lett öngyilkos. A cég következetesen tagadja, hogy része lenne az öngyilkosságban, amely már a tizedik idén.

A mai médiajelentések szerint egy 19 éves alkalmazott zuhant ki a Foxconn egyik dél-kínai gyárának ablakából és vesztette életét. A tajvani cég dolgozói körében ez már a tizedik öngyilkosság az idén, de az alapító, Terry Gou tegnap ismét leszögezte, hogy a Foxconn-nak nincs köze a történtekhez.

Az AFP jelentése szerint Gou úgy fogalmazott: nem vérrel és verítékkel üzemelteti a céget – arra utalva ezzel, hogy egyes hírek szerint a Foxconn rendkívül nehéz munkakörülményeket biztosít az alkalmazottainak.

A világ legnagyobb szerződéses elektronikai gyártója, a Foxconn már korábban magára vonta a kínai média figyelmét azzal, hogy egymás után több öngyilkosság történt a 300 ezer főt foglalkoztató senzeni gyárában. Utoljára egy 24 éves női alkalmazott vetette le magát bérelt lakása ablakából a kínai városban.

A céggel összefüggésbe hozható öngyilkosságok közül a legismertebb a tavaly júliusi eset, akkor egy 25 éves alkalmazott vetett véget életének, miután egy ellopott iPhone ügyében kikérdezték.

A Foxconn többek között az Apple iPhone-t, iPadet és a Mac minit szereli össze, ezen kívül alaplapokat gyárt az Intel számára.

munkakörülmény foxconn öngyilkosság
Kapcsolódó cikkek