Cégvilág

Foxconn: Sok még a kínai

A Foxconn a közelmúltban a hírnevét megtépázó öngyilkosságsorozat ellenére sem csökkenti kínai aktivitását, olyannyira, hogy sajtóértesülések szerint új gyár megnyitását tervezi az ázsiai országban.

Egy a helyi önkormányzat által üzemeltetett honlapon megjelenő információból kikövetkeztethető, hogy a Foxconn a közeljövőben mintegy 300 ezer főt foglalkoztató üzemet épít a Henan tartománybeli Hebeiben.

A USA Today megkérdezte a tajvani céget a hírről, de a Foxconn illetékese csak annyit mondott: nem kommentálhatja az értesülést, mivel az expanziós tervhez az igazgatótanács jóváhagyása szükséges. A honlapon található közlés szerint az új üzem munkásainak alapbére 176 dollár (41 ezer forint) lesz havonta, a fizetésük idővel 104 ezer forintnak megfelelő összegre emelkedhet.

A Foxconn a világ legnagyobb szerződéses elektronikai gyártócsoportjának, a Hon Hainak a része. Terry Gou, a konszern vezetője a közelmúltban úgy nyilatkozott: a cég munkásszállások építésével és az infrastruktúra javításával igyekszik segíteni a kínai dolgozókat, mivel a jelenlegi gyár struktúra nem tartható. Ehhez képest a Foxconn tegnap arról döntött, hogy az összes kínai munkásszállásának irányítását átadja két helyi vállalatnak. Az idei évben tizenhárman kíséreltek meg öngyilkosságot a gyár dolgozói közül.

foxconn gyár öngyilkosság Hon Hai üzem
Kapcsolódó cikkek