A 441 hektáros területen folyó építkezés kilométerekről látható, főleg a daruerdőnek köszönhetően, ez meglehetősen szokatlan jelenség az alföldi horizonton.
Az épülő Mercedes-gyár februárban kinevezett vezetőjének szakmai előéletét akár úgy is lehetne jellemezni, hogy folyamatos harc a minőségért. A 38 éves Frank Klein a német autókonszern legnagyobb gyárában, Sindelfingenben volt felelős a luxuskategóriás S-osztály gyártásának irányításáért, mielőtt új, magyarországi állomáshelyére küldték.
A német sajtó „csendes forradalomként” jellemezte azt a módszerváltást, amely a szakember nevéhez is fűződött 2007 után a luxuskategóriás S-osztály gyártásában. Itt az úgynevezett „Toyota-módszer” bevezetéséről volt szó, amely a korábbinál sokkal feszesebb ütemezést, formalizáltabb munkafolyamatokat vár el a dolgozóktól. Frank Klein lapunknak elmondta: a lényeg, hogy a Mercedes-Benz termelési rendszerét alkalmazzák minden üzemükben, legyen az a világ bármely pontján.
Ez biztosítja, hogy a gyártás első pillanatától az utolsóig a lehető legmagasabb minőségi színvonalat nyújtsák. Egyelőre kérdés, hogy a ma Magyarországon működő mintegy 600-800 minősített autóipari beszállító közül ki „kerülhet be” a Mercedeshez beszállítónak. A témáról bővebben a manager magazin ma megjelenő, júniusi számában olvashat. VG