Cégvilág

Lecsapott az EU az acélkartellre

Illegális áregyeztetéssel összefüggő tiltott kartellezés miatt az Európai Unió kereken 40 acélipari céget bírságolt meg több uniós országban.

A VoestAlpine osztrák acélóriásnak 22 millió eurót kell fizetnie - jelenti az ORF osztrák tévé. "Eddig még nem ismerjük az indokolást és nem kaptuk meg a döntést. Mindenesetre jogi eszközzel fogunk élni a döntés ellen" - közölte  Gerhard Kürner, a VoestAlpine szóvivője az APA osztrák hirügynökség érdeklődésére.

Az Eurpai Bizottság több európai huzalgyártó cég ellen inditotteljárást, ezek között szerepel a VoestAlpine Austria Draht GmbH. Az osztrák konszern az eljárás során az Európai Bizottság értésére adta, hogy a feszített huzal gyártásásával kapcsolatos kartellbe nem bonyolódott bele.

További megjegyzés ezügyben jelenleg nem lehetséges. Mint ismeretes, az EU-ban tilosak az áregyeztetések a vállalatok között a versenytársak és a fogyasztók rovására. Az Európai Bizottság az ilyen kartell tagjait éves forgalmuknak akár tiz százalékáig terjedő birsággal sújthatja.

kartellezés EU acélipar
Kapcsolódó cikkek