Cégvilág

Mi volt a 10 milliomodik termék az ajkai gyárban?

A Payer, a világ egyik vezető elektromos szépségápolási termékeket gyártó vállalata 2010 májusában legyártotta 10 milliomodik késztermékét az ajkai gyárban, ahol 1992 óta zajlik a termelés.

A vállalatcsoport árbevétele tavaly elérte a 70,7 millió eurót, amely körülbelül megfelel az előző évinek. Az árbevételből 34,5 millió euró az ajkai gyár termeléséből származik. A tízmilliomodik termék egy Steinadler típusú férfi borotva volt.

A Payer ajkai gyára 1992-ben kezdte meg működését és 2007-ben települt át a jelenlegi gyárba, amely Európa legkorszerűbb üzemei közé tartozik. A Payer csoport legnagyobb gyártóegységeként jelenleg mintegy 60-100 ezer darab készterméket gyárt hetente, főleg elektromos szépségápolási termékeket, valamint felhasználói termékeket, mint például otthoni használatra készülő sörcsapot, ablaktisztítót vagy speciális szódakészítő és adagoló készülékeket. A gyárban jelenleg 520 fő dolgozik, amellyel a Payer a 4. legnagyobb munkáltató Ajkán.

A Payer két fő területre specializálódott, az egyik a Személyes Higiénia divízió, mely kész megoldásokat és stratégiát kínál a szépségápolási termékek piacán, míg az Ipari Megoldások divízió a termékkialakítástól, az innováción, tervezésen és fejlesztésen keresztül, egészen a gyártásig koordinálja az egyes termékeket. Ezenkívül az Egészségügyi Megoldások üzletág is dinamikusan fejlődik, jelenleg Ausztriában van sorozatgyártás. A Payer partnerei többek között a Philips (hajvágók, szakállvágók), a Remington (borotvák), a Rowenta (női borotvák) és a Kärcher (furatporszívók, ablaktisztítók).

 

philips Remington borotva Payer Rowenta Ajka karcher
Kapcsolódó cikkek