Cégvilág

Vitorlás Eb-t rendeznek Balatonkenesén

A világ egyik legnépszerűbb vitorlás hajóosztálya idén a Balatonon rendezi meg Európa-bajnokságát.

Június 5-11. között 15 ország 60 vitorlása vesz részt a dragon hajóosztály kontinensviadalán, amelynek a Marina-Port kikötő ad otthont Balatonkenesén – jelentették be az esemény szervezői keddi sajtótájékoztatójukon.

A tájékoztatón elhangzott: az Eb magyarországi megrendezése a magyar vitorlás sport komoly sportdiplomáciai sikere, amelyhez névadó szponzorként az Erste Private Banking nyújtott támogatást. A dragon Európa-bajnokság a dinamikusan fejlődő magyar vitorlázás idei évének legrangosabb nemzetközi eseménye a Balatonon.

A „nemzetközi dragon hét” ugyanakkor már a mai nappal megkezdődik, ekkor zajlik ugyanis a felkészülési versenynek tekinthető magyar bajnokság. Ezen a mintegy húsz magyar résztvevő mellett további 20-25 külföldi is ki akarja próbálni a Balaton hullámait és széljárását. Az Európa-bajnokságon részt vevő hajók számát szigorú kvóták határozzák meg, a legtöbb résztvevő – a rendező Magyarországon kívül – Oroszországból, Németországból és Nagy-Britanniából érkezik.

A szervezők tájékoztatása szerint a Dragon Eb megrendezését rendkívül hosszú előkészületi időszak előzte meg. A Magyar Dragon Szövetség (MDSZ) 2007-ben nyújtotta be a rendezésre vonatkozó pályázatát.  A Nemzetközi Dragon Szövetség (IDA) évről évre megversenyezteti a különböző országok jelentkezését, s az észtoszági  Tallin korábbi – nem túl sikeres – rendezését leszámítva először járult hozzá, hogy egy ilyen színvonalú versenyre Közép-Kelet-Európában kerüljön sor.

Kállay András, az Erste Private Banking igazgatója aláhúzta: „ A hajóosztályt 2008 óta támogatjuk, hasznos és eredményes volt a közös munka, így nem lehetett kérdéses, hogy az Európa-bajnokság lebonyolításához is segítő kezet nyújtunk."

Balatonkenese vitorlás dragon
Kapcsolódó cikkek