Cégvilág

A Facebook riválisát tervezi a Google

A The Wall Street Journal információ szerint a Google közösségi játékok fejlesztésével kapcsolatban folytat tárgyalásokat és valószínű, hogy közösségi portál létrehozásán is gondolkozik.

A lapnak nyilatkozó informátorok szerint a Google többek között a Playdom, az Electronic Arts és a Zynga Game Network cégeket is megkereste, hogy új játék szoftverek fejlesztéséről tárgyaljon velük. A cégek a tervezett programokat egy a jövőben létrehozandó szolgáltatáson belül bocsátanák rendelkezésre. A részletek egyelőre nem ismertek, de a Wall Street Journalnak nyilatkozó bennfentesek szerint nem kizárható, hogy a keresőóriás közösségi portált épít.

A Google vezére, Eric Schmidt nem kommentálta ezeket a híreket, viszont arra a kérdésre, egy lehetséges portál hasonlítana-e a Facebook oldalára, azt mondta: "nem kell az egész világnak ugyanazt másolnia". A Google terjeszkedése a közösségi üzletágban nem meglepő, hiszen az üzletág dinamikusan fejlődik és ezen a területen a keresőóriás egyelőre nem rendelkezik jelentős pozícióval. A piac nagyságát jelzi, hogy a Facebook legsikeresebb játékát, a Farmville-t fejlesztő Zynga havonta 60 millió aktív felhasználót tudhat az alkalmazása mögött. A Google egyébként nemrég részesedést vásárolt a Zyngából, a Playdomot pedig a Walt Disney vásárolta meg.

A közösségi játékok tavaly 700 millió dolláros piacot jelentettek az Egyesült Államokban, a ThinkEquity becslése szerint ez az összeg 2012-re a háromszorosára emelkedik.

Schmidt közösségi portál közösségi játék Google Facebook
Kapcsolódó cikkek