Cégvilág

Egy hazai cég, amely ezer fővel bővíti a létszámot

Ezer fő felvételét tervezi a tiszaújvárosi Jabil, többek között 200 diplomás mérnököt keres.

Körülbelül ezer fővel bővül a tiszaújvárosi Jabil Circuit Magyarország. A vállalat a tavalyi és az idei évben aláírt hosszú távú szerződéseknek köszönhetően növelheti dolgozóinak számát. A tiszaújvárosi gyár a gyártósori munkások mellett jelenleg 200 angolul beszélő diplomást is keres különböző területeken. A létszámbővüléssel a Jabil nyár végére elérheti a hétezer főt.
 
Január óta a Jabil közel háromezer fővel növelte alkalmazottainak számát tiszaújvárosi gyárában, mely a tervek szerint a nyár végéig további ezer fővel bővül. A nagyarányú létszámnövekedés oka, hogy jelentősen megnövekedett a rendelési állomány, új termékek gyártásába kezdett a vállalat, elsősorban a mobiltelefon üzletágon belül. Több új termék európai piaci terjesztését a tiszaújvárosi gyár biztosítja. Az idei nagy létszámbővülés miatt a vállalat tavasszal új gyáregység kialakítására is kényszerült, melyet rekord gyorsasággal, néhány hét alatt alakított ki.
 
A vállalat meghatározó szerepet játszik az észak- és kelet magyarországi régió foglalkoztatásában, hiszen a környező nagyvárosokból is sok munkavállaló utazik a dolgozói autóbuszokkal a tiszaújvárosi gyárba. A vállalat a gyártósori munkások mellett nagyszámú diplomást is foglalkoztat, jelenleg 200 angolul beszélő diplomás szakembert keres különböző területeken, különösen mérnöki diplomával rendelkező szakembereket.

 

létszámbővítés Jabil létszám tiszaújváros Jabil Circuit Magyarország
Kapcsolódó cikkek