Cégvilág

Zöldül a Balaton Sound: különleges poharak jelentek meg

Idén 2. alkalommal a Balaton Soundon a Re-pohár rendszer segíti a szelektív hulladékgyűjtést.

A megoldást a Zöldövezet társulás vezette be, a módszerrel tisztábbá, zöldebbé tehetik a hazai zenei fesztiválokat, rendezvényeket.

Az akár száz alakalommal is felhasználható műanyagpoharakba idén bort töltenek a Balaton Sound Bor falujában. A fesztiválon felállított válogató kamion szalagja mellett fajtánként szelektálják a több tonnányi hulladékot.

A Re-borospoharak visszagyűjtése, a fesztiválon betétdíjas rendszerben zajlik, tehát a bor mellett, magáért a pohárért is fizetni kell. A 400 forintos betétdíj visszajár, de a poharat akár emlékbe is meg lehet tartani.

A hulladékkezelést szervező Zöldövezet társulás szerint, az új rendszernek köszönhetően, jelentősen csökkenhet a fesztiválon keletkező hulladék mennyisége, hiszen annak 25-30 százaléka az eldobott műanyag poharakból kerül ki.

A kezdeményezést az ÖKO-Pannon nonprofit Kft. támogatja, melynek vezetője Viszkei György elmondta, hogy a társulással 2007-óta dolgoznak együtt, idén már hét fesztivál kapcsolódik be a kezdeményezésbe. Miskeiék szerint a kezdeményezés sikeres, ugyanis ezzel már szelektíven gyűjtőket a lakóhelytől távol is rá lehet szoktatni a hulladékkezelés és gazdálkodás fontosságára.

 

szelektív hulladék Balaton Sound re borospohár
Kapcsolódó cikkek