Cégvilág

Erdei: 350 ezer munkahelyet lehetne teremteni a turizmusban

Üdvözlendő lépésnek tartja a kormány azon döntését a Szállodaszövetség elnöke, hogy az egészségturizmus fejlesztése az Új Széchenyi-terv egyik központi eleme. Erdei János szerint ahhoz, hogy a tervezett 700 ezer fős foglalkoztatást elérjék az ágazatban, a kereslet növekedésére és vonzó gazdasági környezet kialakítására is szükség van.

A mezőgazdaság és az építőipar mellett a turizmus a preferált ágazat a és a foglalkoztatás számára - mondta az InfoRádiónak a Magyar Szállodaszövetség elnöke, aki hozzátette: az Új Széchenyi-tervben a turizmus határozottan megjelenik az egészségügyön belül mint egészségturisztika.

Erdei János reméli, hogy a turizmus egyéb ágaiban (például a konferencia-, a városi vagy falusi turizmusban) is megnyílik a fejlődés útja.

A cél az, hogy 10 év múlva 700 ezer ember dolgozzon a turizmusban, vagyis kétszer annyian, mint most - mondta a szállodaszövetség elnöke, aki szerint ehhez növelni kell a keresletet, és olyan gazdasági körülményt kell teremteni, amelyben érdemes befektetni a turizmusba.

turizmus erdei jános
Kapcsolódó cikkek