Cégvilág

Indul az Instant - Szupergyors keresést ígér a Google

A Google Instant néven új szolgáltatást indít, amelynek célja, hogy a szokásosnál jóval gyorsabbá tegye a keresést.

A keresőóriás a tervek szerint olyan sebességgel mutatja meg a találatokat, ahogy a felhasználó begépeli a keresőkifejezéseket. Az Instant a már korábban használt módszerrel kiválasztja a legvalószínűbb szavakat, amelyekké kiegészíti a beírandó szöveget, és az ajánlati listája tetején szereplő fogalomra azonnal meg is jeleníti az eredményeket - tudósít az AFP.

Marissa Mayer, a Google keresési termékekért felelős alelnöke úgy látja, az Instant bevezetésében pszichés elem is szerepel, hiszen a cég gyakorlatilag előre kitalálja, mit szeretne a felhasználó. A szolgáltatás az Egyesült Államokban indult el, és a hét folyamán elérhető lesz Nagy-Britanniában, Franciaországban, Oroszországban, és Németországban is.

Szergej Brin, a Google alapítója szerint gyorsabb szoftvernek, és a hardver fejlődésének köszönhető, hogy minden egyes kifejezésre azonnal megjeleníthetőek a találatok. Mint mondta, a következő évtizedben a Google, és más vállalatok segítségével teljesen megváltozik majd a számítástechnikáról alkotott kép. Brin tréfája szerint a Google szeretne az emberi agy "harmadik féltekéje" lenni.

 

kereső instant Szergej Brin találat Google
Kapcsolódó cikkek