Cégvilág

Infúzióra kerülnek a bedőlt ipari, iroda és kereskedelmi ingatlanok

Reconcept Turn-Around Property I. néven elindította első, zártkörű, nyíltvégű ingatlanalapját a tavaly bejegyzett Indotek-Invesments Befektetési Alapkezelő Zrt.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) már nyilvántartásba vette a 7 éves, 3 és fél évvel meghosszabbítható futamidejűre tervezett ingatlanalapot, amely a befektetők által elvárt értéknövekedést kereskedelmi és ipari ingatlanok hasznosításával, azok átstrukturálásával, újrapozícionálásával kívánja elérni – jelentette be az Alap tranzakciós tanácsadását végző Reconcept Kft. ügyvezető igazgatója.

 Pilhál Zsolt elmondta, a Reconcept Turn-Around Property I. az első és egyetlen olyan hazai alap, amely eladósodott, veszteséges cégek eszközeinek megvásárlásából és működőképességük helyreállításából biztosít nyereséget a befektetőknek. A Reconcept Kft. a megrendült cégek problémáinak feltérképezésében, a kilábalás stratégiájának elkészítésében, az Indotek Group az ingatlanvagyon jövedelemtermelő képességének helyreállításában rendelkezik szakértelemmel és gyakorlattal.

A befektetési jegyeken magyar intézményi befektetők mellett az Indotek érdekeltségi körébe tartozó cégek osztoznak. Az alap induló tőkéje 500 millió forint, amelyet a befektetők több lépésben 11 milliárd forintra emelnek. Az elsősorban felszámolásokból és banki végrehajtásokból kialakuló portfolió lakóingatlant egyáltalán nem tartalmaz majd. Pilhál Zsolt hozzátette: további, hasonló profilú alapok is előkészítés alatt állnak, indulásuk a közeljövőben várható. A Reconcept Turn Around Property I. letétkezelését az Erste Bank Hungary Zrt. végzi.

turn-around property indotek group reconcept pszáf Erste Bank ingatlanalap
Kapcsolódó cikkek