intézmény

A Mathias Corvinus Collegium a tehetséggondozásra teszi a hangsúlyt

Teljes állású oktatók, négyszer több diák, hazai és határon túli központok, új budapesti centrum, megújuló Egyetemi Program – megújul az MCC.
2020.09.09 Olvasási idő:

Iskolaőrség lesz a súlyos fegyelmi problémákkal küzdő intézményekben

Iskolaőrség létrehozásáról döntött a kormány – közölte a Miniszterelnökség vezetője.
2020.05.28 Olvasási idő:

Átalakítja a színművészeti egyetemet az ITM

Benyújtották az Országgyűlésnek a felsőoktatási intézmény modellváltását szabályozó törvénytervezetet.
2020.05.27 Olvasási idő:

Több mint 7600 szakot kínálnak az intézmények a felvételi eljárásban

A tavalyi szabályokhoz képest egyetlen változás történt: alap és osztatlan képzésben legalább egy emelt szintű érettségi megléte a feltétel.
2020.01.22 Olvasási idő:

Rétvári: Nem zárnak be felsőoktatási intézményt, sőt újakat alapíthatnak

A kormánynak nem áll szándékában felsőoktatási intézmény bezárása, sőt ahol szükséges ott új intézményt alapít - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Rétvári Bence szerint a kormány annyi felsőoktatási hallgatót szeretne, amennyi felsőfokú végzettséget kíván szerezni, a követelményeknek megfelel és piacképes tudást szerez.
2014.07.26 Olvasási idő:

Tudományegyetem vagy főiskola - Csak 26 maradhat

Mindössze két állami fenntartású felsőoktatási intézménytípust különböztet meg a felsőoktatási koncepció, így 2015-től csak tudományegyetemek és főiskolák lennének Magyarországon – írja a birtokába jutott anyagra hivatkozva az MTI.
2011.09.08 Olvasási idő:

Véget vetnek az egyház-biznisznek

Korrektnek mondható szabályozás született az egyházak tekintetében, amely sem jogilag, sem politikailag nem szabályozza túl az életnek azt a területét, amelyet éppen, hogy nem is szabad állami eszközökkel túlságosan korlátozni. Az egyházak bejegyezésének szabályozása természetesen ellépés a korábbi túlzott liberális felfogástól, de a biznisz-egyházakkal szembeni legitim lépésnek látszik. A törvény alkalmazása fogja megmutatni, hogy a kormány mennyire akar majd visszaélni a törvényben biztosított lehetőségekkel – áll a Policy Agenda elemzésében.
2011.06.22 Olvasási idő:

A Trafótól és az Operettszínháztól is elbúcsúzik Budapest

A Budapesti Operettszínház, a Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. és a Felvonulási tér állami tulajdonba adását javasolják a Fővárosi Közgyűlésnek benyújtott előterjesztésükben Bagdy Gábor és Csomós Miklós főpolgármester-helyettesek.
2011.06.20 Olvasási idő:

Káros a gyakori miniszterváltás

„Mindenkinek joga van a testi és lelki egészség megőrzéséhez” – idézte az áprilisban elfogadott alkotmány szövegét Kovács József, a parlament egészségügyi bizottságának elnöke.
2011.05.12 Olvasási idő:

Idén nem lesznek iskolabezárások Budapesten

Nem zárnak be és nem vonnak össze újabb általános- és középiskolákat Budapesten, vagyis szeptember elsején ugyanannyi oktatási intézményben kezdődik meg a tanítás, mint amennyi a 2009-2010-es tanévben működött.
2010.08.12 Olvasási idő: