Cégvilág

Keresni szeretne rajtunk a Twitter

A Twitter hamarosan bevezeti a "promotált" tweet fogalmát, ami a Google keresési hirdetéseihez hasonló elven működő reklámozást jelent.

A Twitter jelenleg 160 millió felhasználóval rendelkezik, és közülük minden ötödik márka- vagy termékorientált mikroblogokat is követ. Ezt használná ki a cég az úgy nevezett promotált tweet bevezetésével.

Shiva Rajaraman, a Twitter termékmenedzsere a londoni Ad:tech konferencián ismertette az elképzelést. Eszerint a szoftver megfigyeli, kiket követ az adott felhasználó, és ennek segítségével célzottan juttatja a megfelelő reklám üzenetet a megfelelő emberhez. Mint Rajaraman fogalamzott, egyelőre csak a kulcsszavak begyűjtéséről van szó, de később a felhasználók teljes érdeklődési körét is feltérképezhetik ezzel a módszerrel.

A gyakorlatban mindez a Google keresésekhez kapcsolt reklámjaira emlékeztet: a keresett kifejezések mellett jelennek meg azoknak a cégeknek a reklámjai, amelyek érdeklődésre tarthatnak számot. Mint arról a Financial Times beszámol, a cég arra számít, hogy az ügyfelek egyszerre akár húsz PR kampányt is folytatnak majd ezzel a technikával.

A bejelentés időzítése azért érdekes, mert a mikroblog oldalt ma hacker támadás érte, ennek következményeként több ezer felhasználó küldött akaratán kívül üzeneteket, illetve volt kénytelen nem kívánt tartalmakat megtekinteni.

 

hirdetés reklám Twitter tweet Google
Kapcsolódó cikkek